Glycolzuur peeling

Wat doen Glycolzuur, salicylzuur, fruitzuur en melkzuur?

In peelings worden vaak de volgende zuren gebruikt: Glycolzuur, melkzuur, fruitzuur, salisylzuur, Vitamine C ( ascorbine zuur). We zullen ze hieronder wat meer uitgebreid beschrijven.

Glycolzuur
Glycolzuur is eigenlijk een van de meest zachte zuren die in peelings gebruikt worden. Maar wel met een goed resultaat. Glycolzuur kan je het best gebruiken bij een droge en vochtarme huidtypes.

Glycolzuur valt onder de fruitzuren, ook wel AHA  (Alpha hydroxy acids) genoemd. Het werd voorheen  uit suikerriet gewonnen, maar momenteel maken ze vaker een synthetische vorm van glycolzuur.

Maar glycolzuur zorgt niet alleen voor een peelend effect waardoor de huid er frisser en stralender uitziet. Het is in een 5% concentratie ook verstevigend voor de huid, herstellend op de vochtbalans, verminderend op fijne lijntjes, stimulerend op aanmaak van collageen en elastine. Kortom het werkt ook tegen huidveroudering! In een 8% concentratie werkt het zeer effectief tegen ( verse) pigmentvlekken en verminderend op verstopte poriën en mee-eters ( acne).

Salicylzuur
Een gevoelige of onrustige (vette) huid met onzuiverheden heeft meer baat bij de Exfoliant met salicylzuur. Dit in vet oplosbare zuur dringt in de poriën door, kalmeert en verbetert de talgregulatie. Het werkt dus super op Acne, een  onzuivere huid met puistjes mee-eters en ontstekingen. Salicylzuur is zo krachtig omdat het doordringt tot in de poriën. Dit houdt in dat het zowel de poriën zelf als de opperhuid exfolieert. Het ingrediënt heeft een anti-irritatie en anti-ontstekings effect en maakt het daarom een effectief ingrediënt om de huid te verzachten en roodheid te verminderen.

Wel kan het zijn dat de huid na de eerste behandeling een beetje rood is en wat prikkelend aanvoelt, maar dit hoort erbij.

Melkzuur
Ook Melkzuur is een veel voorkomend zuur in diverse verzorgingsproducten zoals : cleanser, lotions, peelings, maskers en crèmes. Dit omdat het super de ph waarde ( zuurtegraad van de huid) kan reguleren en er voor kan zorgen dat de huid beter vocht kan vasthouden. En uiteraard om de dode huidcellen te verwijderen waardoor je een snellere celdeling krijgt en vermindering van huidveroudering.

Fruitzuur
Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen. Dat kan een bepaald soort fruit zijn, zoals appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven, maar ze worden ook gewonnen uit melk, rietsuiker en amandelen. Ze worden ook wel alpha hydroxy acids, alpha hydroxyzuren of AHA’s genoemd.

De voorwaarden: percentages en pH-waarde

Wanneer je zeker wilt zijn dat je producten ook echt exfoliëren, is het essentieel dat de concentratie van de werkzame stoffen voldoende hoog is: glycolzuur meer dan 5% en salicylzuur meer dan 1%. In concentraties tot 70 % worden deze ingrediënten gebruikt als peeling, maar deze moeten absoluut met beleid worden uitgevoerd en zijn dus ook niet vrij verkrijgbaar.
Belangrijk is zeker ook de pH-waarde van een exfoliant. Een te hoge pH zorgt dat de stoffen neutraliseren en de werkzaamheid verliezen, bij een te lage pH gaan de stoffen de huid irriteren.

Vaarwel rimpels en fijne lijntjes!

Een van de grootste voordelen van een peeling is dat het zorgt voor het verminderen van tekenen van huidveroudering. Naarmate we ouder worden vernieuwd onze huid zichzelf steeds trager. Door een peeling wordt het proces van vernieuwen versnelt. Na een peeling toont de huid egaler, frisser en jonger. Tegelijkertijd voorkomt het ook de vroegtijdige vorming van lijntjes en rimpels, what else do you want? Een huid die nooit wordt gepeeld wordt dikker, stugger en grauwen. Hierdoor worden actieve werkstoffen minder goed opgenomen.

Maakt effectief een einde aan acné!

Regelmatige exfoliatie is een belangrijke stap in de strijd tegen acne. Acne wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Dode huidcellen stappelen zich sneller op, waardoor de huid verdikt en de poriën verstoppen. Dit in combinatie met een verhoogde talgproductie en bacteriën, zorgen er samen voor dat de poriën sneller zullen verstoppen. Iets wat we natuurlijk niet willen! Salicylzuur is in dit geval de perfecte oplossing. Het versnelt de celdeling waardoor de huid niet verdikt. Het werkt talg oplossend en bacterie dodend. Waardoor alle factoren van het ontstaan van acne worden aangepakt! Bij herhaling, thuisverzorging en het goed opvolgen van ons advies, kan het zelfs zo zijn dat de acne na een tijdje niet meer terugkomt!

Voorkomen en verwijderen van pigmentvlekken!

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door zonschade, acne, hormonen of tijdens en na een zwangerschap. In sommige gevallen vervagen pigmentvlekken vanzelf, maar helaas in de meeste gevallen niet. Een peeling is dé oplossing in de strijdt tegen pigmentatie. Een pigmentvlek ontstaat in de onderste laag van je opperhuid. Om uit de huid te verdwijnen moeten deze cellen naar buiten (boven) komen. En juist daar kan een peeling bij helpen. Doordat een peeling de celdeling versnelt, komen deze pigmentcellen sneller naar boven, waardoor ze vanzelf van de huid af vallen. MAAR, dit alles is compleet zinloos als je geen daglichtbescherming gebruikt. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Al het licht wat je ziet bestaat uit UV stralen. Wil je pigmentvlekken verminderen? Dan is het gebruik van minimaal SPF30 noodzakelijk!

Een boost aan hydratatie!

Exfoliatie speelt ook een hele belangrijke rol in de strijd tegen een vochtarme, trekkerige huid. Vooral nu tijdens de koude wintermaanden merk je al snel dat jouw huid vochtarm wordt. Hij begint te trekken, branden en je hebt waarschijnlijk het gevoel dat de crème die je gebruikt niet meer voldoende voedt. Herken je dit? Dan is een peeling zeker geschikt voor jou! Na een peeling is je huid beter in staat om vocht vast te houden en zichzelf te hydrateren. En omdat de dode huidcellen nu niet meer in de weg zitten, zal jouw huid de voedende crèmes die je gebruikt beter opnemen. Een mooi, zacht en gehydrateerd huidje, wie wil dat nou niet? 

Je make-up blijft mooier zitten!

Een goede ondergrond is het halve werk, zeker als het over make-up gaat. Daarom is het gebruikt van een peeling essentieel. Zeg maar dag tegen een vlekkerige foundation!

Minder irritatie na het scheren!

Yes! Ook voor een mannenhuid is een peeling dé oplossing! Doordat een peeling zorgt voor een versnelde celdeling, zal jouw huid minder snel verdikken. In veel gevallen is dit namelijk de oorzaak waardoor baardharen sneller ingroeien. Wist je trouwens dat al onze behandelingen ook geschikt zijn voor mannen? 🙂

Uhhh gewoon je huid mooi en gezond houden?

Na het lezen van alle bovenstaande voordelen, zou je bijna gaan denken dat je met een gezonde huid zonder “problemen” geen peeling kan ondergaan? Gelukkig wel! Ook jij kan er preventief voor zorgen dat jouw huid zo lang mogelijk gezond blijft, door af en toe een peeling te ondergaan.

 

Overige tip

Gebruik wel altijd dagelijks een dagcrème met SPF na een peeling ongeacht welke ingrediënten erin verwerkt zitten

Het beste kan je een peeling door een schoonheidsspecialiste laten doen! Zij weten precies hoe ze dat moeten doen, want met maar een klein beetje te veel zuur kan je schade aan de huid aanrichten!

 

CONTACT

Wilt u een afspraak maken voor een advies of een glycol peeling iets voor uw huid kan betekenen? Bel 06-51363778 of stuur een mail naar: info@maxskincare.nl

Graag tot ziens bij MAX SkinCare praktijk voor huidverbetering en anti-aging

Uw schoonheidsspecialiste Gerrie van Bokhoven